Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ζωη....αραγε......

Ντέρτι (ii)Η μικρή ιστορία αυτής της φωτογραφίας:
Τραβηγμένη στη λεγόμενη Πόλη των Νεκρών (Qarafa, el-Arafa) του Καΐρου. Μια κρυφή πόλη μέσα σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Εκεί που τα παιδιά παίζουν ανάμεσα σε τάφους. Εκεί ζουν - μαζί με τους νεκρούς - οι πιο φτωχοί άνθρωποι του Καΐρου. Κάνεις δεν ξέρει πόσοι ακριβώς καθώς είναι πολύ δύσκολο να καταγράφει ο αριθμός τους. Κάποιοι λένε από 30.000 μέχρι 1.000.000!!!
Είχα αποφασίσει ότι θα πήγαινα παρότι με συμβούλευσαν να μην το κάνω. Είναι επικίνδυνα μου είπαν και αν το έκανα θα έπρεπε να είμαι όλη την ώρα μέσα στο αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας. Εννοείται ότι και η φωτογραφία απαγορευόταν.
Βρήκα έναν παράνομο ταξιτζή (οι κανονικοί ταξιτζήδες δεν δέχονταν να πάνε) που προθυμοποιήθηκε να με πάει με το ανάλογο τίμημα βέβαια, αλλά με προειδοποίησε και αυτός ότι καλό θα ήταν να είμαι πολύ προσεκτικός. 
Όταν φθάσαμε βγήκα από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να κάνω μια λήψη ενός σπιτιού διπλά σε ένα τάφο. Πριν ακόμα κάνω το κλικ πεταχτήκαν από μέσα 3 – 4 άτομα και άρχισαν να φωνάζουν και να κινούνται προς το μέρος μας. Μπήκα βολίδα στο αυτοκίνητο και απομακρυνθήκαμε γρήγορα. Πιο κάτω μου φάνηκαν πιο ήρεμα τα πράγματα και βγήκα γρήγορα για μερικές λήψεις. Τελικά αν και δεν εξελίχθηκε όπως φαντάστηκα η εμπειρία ήταν απίστευτη.   πηγη   Aris makropoulos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου